Přímé zahraniční investice jako forma pronikání podniků na zahraniční trhy - Jüngling, Michal; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Jirges, Tibor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Diplomová práce se zabývá vývojem toků přímých zahraničních investic ve světové ekonomice a analýzou prvků, kterými jsou tyto toky nejvíce ovlivněny. Analyzuje rovněž kladné a záporné efekty přímých zahraničních investic na hostitelské a domácí ekonomiky. Předmětem rozboru je rovněž proexportní politika domácích států a aktivní podpora přílivu PZI v hostitelských ekonomikách. Jako příklad této podpory jsou rozebrány investiční pobídky, jejich přínosy a negativa. Konkrétní ukázka vstupu PZI na trh je v práci dokumentována smlouvou o založení Joint-Venture podniku
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; investiční pobídky; diplomové práce; investment incentives; master's theses