Ekologické daně ČR v podmínkách EU - Horáková, Markéta (2007)
Tato bakalářská práce je zaměřena na ekologické daně ČR v podmínkách EU. Budu se zde zabývat teoretickými otázkami funkce daní a rozborem Směrnice 2003/96/ES. Dále zde nastíním průběh a obsah ekologické daňové reformy ČR. Potom se budu zabývat dopadem reformy na jednotlivé skupiny obyvatel a podnikatelské subjekty. V závěru práce porovnám český koncept se zavedeným německým modelem a uvedu vlastní názory na reformu