Daňové aspekty koncernového práva - Michalíková, Jana (2007)
Práce je sumarizací jednotlivých institutů týkajících se koncernů v daňovém právu, objasňuje jejich význam a účel a zároveň na několika postřezích z praxe ukazuje jejich skutečné praktické dopady. Zhodnocuje právní úpravu koncernů z daňového hlediska a poskytuje načrtnutí možného dalšího vývoje této oblasti finančního práva. Daňová úprava koncernů je podrobněji analyzována z hlediska transakcí v rámci koncernů, příjmů a výdajů souvisejících s koncerny i oblasti daně z přidané hodnoty