Účetní uzávěrka a účetní závěrka v ČR - Vomočilová, Pavlína (2007)
Bakalářská práce popisuje jednotlivé kroky k úspěšnému sestavení účetní závěrky a povinnosti, které se k ní váží. První část práce je věnována přípravným pracím, dále bude řeč o uzavírání účetních knih, tj. o účetní uzávěrce. Poslední část pojednává o samotné účetní závěrce, čili o jednotlivých účetních výkazech včetně dvou nepovinných. Jsou zde rozvedeny i záležitosti následně spojené s účetní závěrkou, jako je audit účetních výkazů, výroční zpráva a zveřejňování