Distribuce léčivých přípravků v České republice - Tichá, Kamila (2007)
Práce popisuje systém distribuce léčivých přípravků v ČR. Úvodem jsou uvedeny základní informace o farmaceutickém trhu, straně nabídky a poptávky léčiv a o spotřebě léčiv. Dále je v práci popsán proces vstupu léčivého přípravku na český trh - registrace, stanovení maximální ceny, stanovení úhrady a distribuční cesty léčiva až po vydání léčivého přípravku pacientovi v lékárně. Práce současně mapuje vývoj farmaceutického průmyslu a distribuce od roku 1945 až po současnost. Práce se závěrem zabývá současnou reformou lékové politiky a dopadu změn na distribuci léčiv