Distribuce léčivých přípravků v České republice - Tichá, Kamila; Lešetický, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Práce popisuje systém distribuce léčivých přípravků v ČR. Úvodem jsou uvedeny základní informace o farmaceutickém trhu, straně nabídky a poptávky léčiv a o spotřebě léčiv. Dále je v práci popsán proces vstupu léčivého přípravku na český trh - registrace, stanovení maximální ceny, stanovení úhrady a distribuční cesty léčiva až po vydání léčivého přípravku pacientovi v lékárně. Práce současně mapuje vývoj farmaceutického průmyslu a distribuce od roku 1945 až po současnost. Práce se závěrem zabývá současnou reformou lékové politiky a dopadu změn na distribuci léčiv
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2007
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2008
Keywords: farmaceutické výrobky; distribuce zboží; management [obor bakal. práce]; léková politika; registrace léčiv; bakalářské práce; pharmaceutical products; distribution of goods; bachelor's theses