Reforma institucí EU v procesu jejího rozšiřování - Sedlářová, Monika (2007)
Cílem této práce je charakterizovat období předcházející vzniku EU a období její současné existence (1.část), podat podrobný přehled o základních orgánech a institucích EU s důrazem na tzv. institucionální trojúhelník (2.část), nastínit a částečně zhodnotit výhledy této organizace do budoucna (včetně perspektivy celého integračního procesu) v případě přijetí Ústavní, respektive Reformní smlouvy (3.část)