Finanční ananlýza Fortex-AGS, a.s. - Pinchuk, Ivan (2007)
Cílem práce je provést finanční analýzu z pohledu externího uživatele společnosti „Fortex-AGS, a.s.“. Udělám pokus zhodnotit finanční zdraví společnosti, identifikovat slabiny, které by mohly vést k problémům a determinovat silné stránky. V závěrečné části práce se pokusím dát odpovědi na několik otázek. Tvoří tato společnost hodnotu? Je bonitní nebo ne? Jaké jsou faktory, které mohou zvýšit rentabilitu podniku? Když alternativní souhrnné soustavy ukazatelů mají různé výsledky, proč tomu tak je? Dalším ne méně důležitým úkolem je navrhnout konkrétní postupy pro zlepšení postavení společnosti ve svém odvětví