Redistribuční dopady veřejných financí v ČR - Švajková, Monika; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
V práci se zabývam otázkou spravedlivé redistribuce sociálních dávek v ČR a provádím jednotlivé výpočty potřebné pro dané zjištění. Součástí práce jsou i charakteristiky jednotlivých sociálních dávek a způsoby jejich výpočtů ve formě tabulek a grafů. V teoretické časti jsou hlavně teoretické vědomosti o dané problematice a v praktické časti jsou veškeré vlastní výpočty (přesný postup výpočtu čisté mzdy, vypočty výši testovaných sociálních dávek a jejich analýza). Pro svoji práci a analýzu všech dat používam programy Microsoft Excel na jednotlivé výpočty sociálních dávek, dále SAS Enterprise Guide, ve kterém spočítavám závislost sociálních dávek na výši čistého příjmu a nakonec samozřejmě Microsoft Word, ve kterém svoji práci píšu. V přílohách uvádím jen první stranu vlastních výpočtů, protože rozsah je moc velký, poslední výpočty jsem ale prováděla na 3026 domácnostech, a právě proto, že jde o velké množství dat, poslední tabulku jsem do svých příloh neuvedla
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; příspěvek na bydlení; sociální dávky; veřejné finance; bakalářské práce; housing subsidies; social benefits; public finance; bachelor's theses