Finanční krize v ČR - jejich historie a riziko dalšího vývoje - - Hazucha, Dušan; Helísek, Mojmír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá zhodnocením odlišností a podobností finančních (měnových, bankovních) krizí 20. let 20. století v ČSR a 90. let 20. století v ČR a na základě těchto dvou krizových období je cílem vysledovat typické příčiny finančních (měnových, bankovních) krizí v českých zemích ve 20. století, dále potom posoudit, s jakou pravděpodobností mohou tyto vysledované „typické příčiny“ nastat v ČR v souvislosti se vstupem ČR do kurzového režimu ERM II a později po splnění překlenovacího období i do eurozóny
Vedoucí práce: Mojmír Helísek
Doktorská disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2008
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; disertace; bankovní krize; finanční krize; měnové krize; dissertations; banking crisis; financial crises; currency crises