Rovná daň z příjmu fyzických osob a její možné důsledky na různé skupiny obyvatel - Řezanina, Pavel (2007)
Ve své práci se zaměřuji na problematiku rovné daně, konkrétně z příjmu fyzických osob. V ůvodu popisuji hlavní princip rovné daně, velmi stručně proč se v jednotlivých státech zavádí. Zpočátku uvádím názor některých ekonomů na rovnou daň, jejich pro a proti. Větší část je zaměřena na praktickou část, kde představuji dopady zavedení rovné daně. porovnávám různé koncepty rovné daně s běžným systémem. Závěrem je shrnutí všech poznatků a posouzení vhodnosti zavedení rovné daně v ČR