Rovná daň z příjmu fyzických osob a její možné důsledky na různé skupiny obyvatel - Řezanina, Pavel; Kapinusová, Jana; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Ve své práci se zaměřuji na problematiku rovné daně, konkrétně z příjmu fyzických osob. V ůvodu popisuji hlavní princip rovné daně, velmi stručně proč se v jednotlivých státech zavádí. Zpočátku uvádím názor některých ekonomů na rovnou daň, jejich pro a proti. Větší část je zaměřena na praktickou část, kde představuji dopady zavedení rovné daně. porovnávám různé koncepty rovné daně s běžným systémem. Závěrem je shrnutí všech poznatků a posouzení vhodnosti zavedení rovné daně v ČR
Vedoucí práce: Jana Kapinusová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; rovná daň; daně; bakalářské práce; flat-rate income tax; taxation; bachelor's theses