Implementace Microsoft Exchange Serveru v malých a středních firmách - Kahoun, Jakub; Kunstová, Renata, 1962-; Svěžen, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Práce vyhodnocuje podmínky, za kterých je pro firmu výhodné implementovat a provozovat Microsoft Exchange Server. Uvedeny jsou nároky na provoz řešení, jak softwarové, tak hardwarové a způsoby licencování. V popisu funkcionality jsou zdůrazněny funkce, které tvoří přidanou hodnotu produktu. Vzhledem k trendu rostoucích požadavků na mobilní přístup k elektronické poště, je celá jedna kapitola věnována možnostem přístupu z různých platforem a mobilních zařízení. Dále je diskutováno zapojení řešení do firemního informačního systému, možnosti integrace a interakce s jinými serverovými produkty. Vyčísleny jsou rámcově celkové náklady vlastnictví řešení pro malé a pro střední firmy. Popsány jsou i přínosy vyplývající ze zavedení Microsoft Exchange Serveru. Závěrem jsou všechny faktory vyhodnoceny a vyvozena doporučení za jakých podmínek je implementace Exchange Serveru vhodná
Vedoucí práce: Renata Kunstová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; elektronická pošta; skupinový software; Microsoft Outlook (software); bakalářské práce; e-mail; groupware; Microsoft Outlook (software); bachelor's theses