EKONOMIE KRIMINALITY NA PŘÍKLADU DOPRAVNÍCH NEHOD V ČR - Vilimovský, Petr; Běláčková, Vendula, 1982-; Kühn, Zdeněk, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Tato práce se zabývá racionálním chováním ekonomických subjektů v podmínkách rizika v mimotržní oblasti ekonomiky, dopravní kriminality. Na základě analýzy dopravní nehodovosti, počtu usmrcených a výši hmotné škody se potvrzuje, že změna pravděpodobnosti dopadení představovaná dopravně bezpečnostními akcemi ovlivňuje dopravní kriminalitu v ČR. Práce dále zkoumá, zda také změna výše trestu představovaná zavedením novely zákona č. 411/2005 Sb., o silničním provozu, ovlivňuje dopravní kriminalitu v ČR. Na základě analýzy těžce a lehce zraněných osob a osob usmrcených dochází k závěru, že změna trestu na chování řidičů na českých silnicích vliv nemá
Vedoucí práce: Vendula Běláčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses