Připravenost ČR na přijetí eura do své ekonomiky - Koubková, Karolína; Ševčík, Miroslav, 1958-; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Tématem bakalářské práce je připravenost České republiky na přijetí eura do své ekonomiky. První část práce obsahuje přehled o vzniku teorie optimální měnové oblasti a zabývá se základními teoriemi a poznatky jejich autorů. V druhé části jsou podrobně vyhodnocena plnění jednotlivých maastrichtských kritérií Českou republikou a tato část se také zabývá pojmem termínu přijetí eura. Následně analyzuje přínosy a náklady z přijetí společné měny a zahrnuje velmi stručný přehled principů zavedení eura v České republice. V závěrečné části této kapitoly je pak stručně nastíněna sladěnost České republiky s eurozónou. Poslední část práce poskytuje základní obraz o pozici vybraných členských zemí stojících mimo eurozónu. Rovněž je srovnávána situace České republiky s těmito zeměmi
Vedoucí práce: Jan Bureš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses