Vlastní kapitál - Exnerová, Irena; Vomáčková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Vlastní kapitál patří mezi dlouhodobé zdroje financování podniku a je důležitou veličinou při rozhodování, jakou právní formu podnikání zvolit. Skládá se z několika položek: základní kapitál, kapitálové fondy, fondy tvořené ze zisku, nerozdělené/neuhrazené výsledky hospodaření minulých let, výsledek hospodaření běžného účetního období. Výše vlastního kapitálu je dána rozdílem mezi aktivy a dluhy podniku. Jeho výše není stabilní, mění se především podle výsledku hospodaření. Vlastní kapitál může být součástí nejrůznějších ukazatelů pro hodnocení finanční situace podniku. Informace o vlastním kapitálu jsou významné nejen pro management, ale i další uživatele účetních informací
Vedoucí práce: Hana Vomáčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses