Okolnosti argentinské měnové krize - Horáčková, Libuše (2007)
Práce zkoumá okolnosti vedoucí k argentinské měnové a finanční krizi na konci 90. let 20. století. Jsou rozebrána jednotlivá období během 90. let, jejich ekonomický vývoj, je zmíněn vliv mexické a brazilské krize na krizi argentinskou. Dále jsou zkoumány makroekonomiké ukazatele, tzv. indikátory měnové krize a varovné systémy, které upozorňují na nebezpečí vzniku měnové krize