Správa dokumentů v souladu s ISO 9001:2000 v malých a středních firmách - Brtník, David; Kunstová, Renata, 1962-; Svoboda, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato práce je vhodným informačním materiálem pro malé a střední firmy, které se potýkají s problémy správy dokumentů. Dále pro všechny, kteří mají zájem získat podrobnější informace možnostech, jakými lze správu dokumentů ve firmě řešit. Poskytuje obecný úvod do problematiky práce s dokumenty a vysvětluje pojem a funkce dokument management systému (DMS). Dále je popsáno, jaké požadavky má na správu dokumentů norma EN ISO 9001:2000. Na příkladu konkrétní firmy, která provádí proces implementace ISO 9001:2000, potom práce rozebírá problémy, které firmě vznikly v důsledku zanedbání rozvoje a zlepšování procesu správy dokumentů a vysvětluje způsoby, jakými lze vzniklou situaci řešit. Ve firmě jsou identifikovány základní problémy, které vedou k růstu nákladů při práci s dokumenty. Firma definuje své požadavky na řešení a je zjištěno, že požadavky firmy na odstranění problémů, které vznikají při práci s dokumenty se v mnohém shodují s požadavky uvedenými v normě ISO 9001:2000. Jednotlivé možné varianty řešení správy dokumentů jsou v této práci rozebrány, jsou popsány jejich výhody a nevýhody a je provedeno srovnání. V závěru je potom vybrána varianta, která je pro tuto konkrétní firmu nejvhodnějším řešením
Vedoucí práce: Renata Kunstová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses