Analýza finančního hospodaření vybraných zdravotních pojišťoven v letech 2002 - 2006 - Skořepová, Štěpánka; Maaytová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce je zaměřena na jeden z nejvíce diskutovaných témat – zdravotnictví. Rozebírá finanční hospodaření vybraných zdravotních pojišťoven v letech 2002 – 2006. Analyzovanými pojišťovnami jsou Zaměstnanecká pojišťovna Škoda, Hutnická zaměstnanecká pojišťovna a Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR. Práce se zabývá základním fondem zdravotního pojištění, který vykazuje informace o příjmech z pojistného z veřejného zdravotního pojištění a věcných dávkách za zdravotní péči. Dále rozebírá provozní fond zdravotních pojišťoven, ve kterém se zobrazuje hospodaření z provozní činnosti pojišťoven
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses