Analýza teoretické a praktické činnosti Karla Engliše - Nguyen, Thi Mai (2007)
Cílem mojí bakalářské práce je zaměření se na Karla Engliše z trojího pohledu, z pohledu jeho osobního života, teoretické a praktické činnosti za účelem plného poznání toho významného člověka naší doby. Jako představitel několik významných funkcí svou činností ovlivnil chod celého státu. Jeho největším přínosem ekonomickému myšlení je teleologický účelový pohled na hospodářské dění, který je inspirujícím poznáním pro ty, kteří chtějí pochopit ekonomickému aktu i z jiných pohledů než jsou dosud obvyklé