Finanční analýza hospodaření společnosti Pražská teplárenská, a.s. - Cupalová, Jitka; Šušáková, Zdeňka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
V práci se zabývám finanční analýzou hospodaření společnosti Pražská teplárenská, a.s. V metodické části jsou teoreticky vysvětleny metody, které jsou v části praktické aplikovány na danou společnost. Po krátkém seznámení se společností je pomocí horizontální a vertikální analýzy rozebrána rozvaha a výkaz zisků a ztrát. Analyzován je i výkaz cash flow. V rámci poměrové analýzy počítám ukazatele rentability, aktivity, likvidity, zadluženosti a finanční páku. Následují zlatá bilanční pravidla, Altmanův index, index IN95 a ukazatel EVA. Po mezipodnikovém srovnávání následuje v závěru práce celkové zhodnocení společnosti
Vedoucí práce: Zdeňka Šušáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta financí a účetnictví, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2008
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikové informační systémy [obor bakal. práce]; bakalářské práce; ekonomická přidaná hodnota; finanční analýza; bachelor's theses; economic value added; financial analysis