Informační gramotnost při vyhledávaní informací - Tencer, Peter (2008)
Táto práca sa zaoberá Internetom, ktorý zásadným spôsobom zasahuje do vývoja spoločnosti a pretvára ju na spoločnosť informačnú. Prvá časť pojednáva o problémoch spojených s vyhľadávaním informácií v prostredí Internetu. Druhá časť sa zaoberá počítačovou a internetovou gramotnosťou, ktoré sú nutnou podmienkou využívania služieb Internetu a zároveň posudzuje súčasný stav počítačovej a internetovej gramotnosti v podmienkach Českej republiky. Posledná časť porovnáva dostupnosť vysokorýchlostného Internetu v Českej repbulike a v krajinách pôvodnej EÚ 15 a regiónu V4