Výběr vhodného search enginu pro společnost LMC s.r.o. - Möhwald, David; Šubrta, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Cílem této práce je doporučit optimální řešení search enginu pro společnost LMC s.r.o. (dále jen LMC), která je provozovatelem pracovních serverů. Dílčí cíle: • Popsat současné využití search enginu ve společnosti LMC. • Představit principy současných web search enginů. • Provést analýzu současných řešení na trhu a vybrat taková, která jsou vhodná pro vyhledávání na pracovních serverech. • Zhodnotit jednotlivé varianty search enginů na základě předem stanovených metrik a stanovit optimální řešení pro společnost LMC. Text práce je rozdělen do 7 částí. První část práce se zabývá představením společnosti LMC a popisem různých typů vyhledávání, které ve svých službách nabízí. Druhá část popisuje požadavky, které odrážejí představu společnosti LMC vzhledem k předpokládanému vývoji. Třetí část je zaměřena na principy fungování současných search enginů, jejich architekturu, analýzu vstupních dat, tvorbu indexů a následné vyhodnocení vstupních dotazů. Obsahem čtvrté části je představit vhodné varianty řešení search enginů dostupných na trhu, a to jak v komerční sféře, tak ve formě open source projektů. V páté části práce jsou definovány metriky pro vyhodnocení jednotlivých variant. Šestá část představuje úvod do problematiky porovnávání výkonnosti jednotlivých variant search enginů. Poslední sedmá část se zabývá vyhodnocením jednotlivých řešení pomocí stanovených metrik a doporučení vhodného řešení pro služby nabízené společností LMC
Vedoucí práce: Václav Šubrta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta financí a účetnictví, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2008
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikové informační systémy [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses