Webové služby v Lotus Notes/Domino - Vojta, Ondřej; Kunstová, Renata, 1962-; Fuxa, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Diplomová práce se zabývá možnostmi poskytování a konzumování webových služeb v systému Lotus Notes/Domino. V práci jsou popsány webové služby, jejich architektura a pojmy, které s nimi souvisí. Dále je v krátkosti představen systém Lotus Notes/Domino a jeho přednosti. Hlavní část práce se zabývá rozdíly v oblasti webových služeb mezi jednotlivými verzemi Lotus Notes / Domino a to ze dvou pohledů: z pohledu poskytovatele webové služby a z pohledu konzumenta webové služby. Na praktických ukázkách jsou demonstrovány základní postupy, pomocí kterých je možné detailně pochopit celou problematiku. Dále jsou popsány problémy, které se mohou vyskytnout, a možná řešení těchto problémů. Poslední část mé práce se zabývá bezpečností webových služeb poskytovaných a konzumovaných v systému Lotus Notes/Domino
Vedoucí práce: Renata Kunstová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; Lotus Domino; Lotus Notes; webové služby; diplomové práce; Lotus Domino; Lotus Notes; web services; master's theses