Přehled trhu informačních systémů pro investiční bankovnictví - Krasnovský, Pavol; Šalamon, Tomáš; Luc, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Práce je zaměřená na informační systémy v oddělení dealingu v investičním bankovnictví. Cílem práce je zmapovat informační systémy a pokrytí informační potřeby v odděleni dealingu. Celá práce poskytuje rozhled čtenáři, který chce v srozumitelné formě pochopit podstatu bankovního dealingu. Práce má za cíl zabývat se také investičními trendy, které významně ovlivňují činnost investičních subjektu. Přínos této práce spočívá v podrobném zmapování informačního systému oddělení dealingu, které je doplňováno zejména autorovými zkušenostmi a různými testy a průzkumy. Pomocí analýzy investičních trendů poukazujeme na fakt, že investiční banky jsou silně ovlivňovány těmito trendy. Při analýze srovnání produktů jsme dospěli k závěru, že na českém trhu působí 5 velkých hráčů, kteří se zabývají vývojem softwaru pro investiční bankovnictví a pokrývají 90% poptávky na trhu. Nicméně funkcionalita srovnávaných produktů od 5 velkých hráčů na českém trhu je velice podobná, což nasvědčuje nasycenosti trhu informačních systémů v investičním bankovnictví. Práce také popisuje jednotlivé aplikace (technické, automatizované,fundamentální a psychologické), které tvoří důležitou součást obchodování. Tato práce přináší i novou taxonomii aplikace pro fundamentální analýzu. Nezbytnou součástí obchodování je i pokrytí informační potřeby. Tato informační potřeba je pokryta rozdílně, jak pro jednotlivé lokality trhu, tak i pro jejich účastníky
Vedoucí práce: Tomáš Šalamon
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; informační systémy; investiční bankovnictví; bakalářské práce; information systems; investment banking; bachelor's theses