Analýza vybraných aplikací pro obchodování na finančních trzích - Vedral, Jakub (2008)
Práce se zabývá porovnání vybraných aplikací využívaných pro obchodování na finančních trzích z hlediska použitelnosti. Práce nejprve představuje základní fungování obchodů a propojení obchodování s informatikou. Dále práce popisuje metodiku vytvořenou za účelem hodnocení s ohledem na běžně používané postupy při hodnocení použitelnosti a na rozšířené definice použitelnosti. Následně je v práci provedena analýza programů s pomocí dobrovolníků