Free-banking, Otázka množství měnového kovu a inflace - Chabrová, Zuzana; Kollár, Miroslav; Skopeček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Bakalářská práce představuje systém svobodného bankovnictví (free-banking). V první části se zaměřuje na vysvětlení směny a správné pochopení peněz. Navazuje objasnění chování nabídky a poptávky po penězích v systému free-banking, které doprovází řešení otázky dostatečného či správného množství peněžní komodity. Pro srovnání se práce zabývá i systémem centrálního bankovnictví, především rolí centrální banky. V poslední části je ponechán prostor inflaci a jejím projevům v systému s centrální bankou a v systému svobodného bankovnictví
Vedoucí práce: Miroslav Kollár
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses