Analýza monokauzálních teorií o predikci měnového kurzu - Kočí, Tomáš (2008)
Bakalářská práce ověřuje schopnost teorie parity kupní síly a teorie parity úrokové míry predikovat vývoj měnového kurzu. Vychází ze vztahu české koruny a eura a české koruny a amerického dolaru v letech 1999-2006