Vliv centrálního plánování na strukturu a konkurenceschopnost průmyslu v NDR - Bartůsek, Michal; Stieber, Michal; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Záměrem bakalářské práce je popsat vliv centrálně plánované ekonomiky na strukturu a konkurenceschopnost průmyslu v NDR v období let 1948-1989. Práce se věnuje plánování, sporu o ekonomickou kalkulaci a podrobnému rozboru vývoje průmyslu v NDR. Snaží se vyřešit otázky alokační efektivnosti a systémově podmíněné problémy centrálně plánované ekonomiky. Cílem práce je zhodnotit vliv jednotlivých kroků centrálních plánovačů a rozhodnutí politiků na osud hospodářství v NDR a interpretace úspěchů a neúspěchů centrálně plánované ekonomiky
Vedoucí práce: Michal Stieber
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; centrální plánování; průmysl; bakalářské práce; central planning; industries; bachelor's theses