Dílo Dr. Aloise Rašína a jeho odkaz pro současnou podobu měnové politiky - Kobzová, Tereza (2008)
Práce popisuje život Dr. Aloise Rašína, přípravy a průběh jím uskutečněné měnové reformy po vzniku Československé republiky a následné provádění deflační politiky. Dále nastiňuje možné inspirace tehdejšími principy pro dnešní generace