Menová politika a vývoj cien aktív - Harbaľ, Daniel (2008)
Táto práca sa zaoberá vzťahom menovej politiky k vývoju cien aktív. Začína popisom dôležitosti pohybu cien aktív pre menovú politiku a zaoberá sa faktormi, ktoré pohyb týchto cien ovplyvňujú. Ďalej popisuje možnosti centrálnej banky predchádzať negatívnym následkom a hodnotí pozitíva a negatíva takýchto zásahov. Na historicky známych prípadoch hodnotí úspešnosť krokov centrálnej banky v rámci menovej politiky v boji s cenovými bublinami na trhoch aktív. Sleduje situáciu na trhoch aktív vo vybraných krajinách sveta a hodnotí riziko vzniku cenovej bubliny na trhoch aktív v týchto štátoch. V záverečnom hodnotení prezentujem vlastný postoj k nastolenej problematike ako aj jej možné riešenie