Menová politika a vývoj cien aktív - Harbaľ, Daniel; Korda, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Táto práca sa zaoberá vzťahom menovej politiky k vývoju cien aktív. Začína popisom dôležitosti pohybu cien aktív pre menovú politiku a zaoberá sa faktormi, ktoré pohyb týchto cien ovplyvňujú. Ďalej popisuje možnosti centrálnej banky predchádzať negatívnym následkom a hodnotí pozitíva a negatíva takýchto zásahov. Na historicky známych prípadoch hodnotí úspešnosť krokov centrálnej banky v rámci menovej politiky v boji s cenovými bublinami na trhoch aktív. Sleduje situáciu na trhoch aktív vo vybraných krajinách sveta a hodnotí riziko vzniku cenovej bubliny na trhoch aktív v týchto štátoch. V záverečnom hodnotení prezentujem vlastný postoj k nastolenej problematike ako aj jej možné riešenie
Vedoucí práce: Jan Korda
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses