Centrální registr úvěrů, jeho účel a užití v bankovní praxi ČR - Grimová, Alena (2008)
Tématem této bakalářské práce je Centrální registr úvěrů (dále jen CRÚ), informační systém provozovaný a vyvíjený Českou národní bankou. V úvodní části se věnuji obecné klasifikací úvěrových registrů a existenci úvěrových registrů v ČR. Následuje zařazení CRÚ podle uvedené klasifikace, popis bezpečnosti, struktury a činnosti CRÚ. V analytické části se zabývám současným a možným budoucím využitím CRÚ v komerčních bankách a v ČNB pro potřeby statistiky a bankovního dohledu