Centrální registr úvěrů, jeho účel a užití v bankovní praxi ČR - Grimová, Alena; Pígl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Tématem této bakalářské práce je Centrální registr úvěrů (dále jen CRÚ), informační systém provozovaný a vyvíjený Českou národní bankou. V úvodní části se věnuji obecné klasifikací úvěrových registrů a existenci úvěrových registrů v ČR. Následuje zařazení CRÚ podle uvedené klasifikace, popis bezpečnosti, struktury a činnosti CRÚ. V analytické části se zabývám současným a možným budoucím využitím CRÚ v komerčních bankách a v ČNB pro potřeby statistiky a bankovního dohledu
Vedoucí práce: Jan Pígl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses