Vazba mezi CASE nástroji a vývojovými prostředími Automatické generování kódu, automatický reverzní engineering - Kolář, Vít; Smolík, Jan; Lébl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato práce se zabývá vazbami mezi CASE nástroji a vývojovými prostředími, konkrétně se jedná o vazby Forvard engineering (jehož součástí je i mimo jiné automatické generování kódu) a Reverse engineering (obnova modelů ze zdrojového kódu). Dohromady tyto vazby tvoří proces známý jako Round-Trip engineering. Obsahem této práce je Round-Trip engineering mezi UML modely a objektově-orientovaným kódem (Java, C#, C++). V první části je obecně vysvětleno co je to Round-Trip engineering, k čemu se používá a také je zde popsáno z čeho se skládá (Forvard engineering, Reverse engineering a synchronizace jednotlivých částí). Následující kapitola představuje nejpoužívanější metody a přístupy používané při Round-Trip engineeringu založeném na jazyku UML (diagramy struktury, dynamické modely). Další částí práce je shrnutí cílů a přínosů Round-Trip engineeringu, na kterou navazuje kapitola shrnující nejčastější problémy, se kterými se vývojáři a výrobci CASE nástrojů setkávají při implementaci tohoto stylu údržby a vývoje IS. V poslední části jsou představeny některá možná řešení a přístupy jak eliminovat riziko výskytů těchto problémů. Závěrem jsou shrnuty současné a budoucí možnosti Round-Trip engineeringu v oblasti vývoje a údržby IS
Vedoucí práce: Jan Smolík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; UML (modelovací jazyk); bakalářské práce; UML (modeling language); bachelor's theses