Práva k nehmotným statkům - Vlček, Petr (2008)
Práce se zabývá ochranou intelektuálního vlastnictví jako zdroje monopolní síly na trzích EU. Popisuje, jak byla ochrana odůvodňovaná v historii. Zkoumá obajitelnost ochrany duševního vlastnictví pomocí klasické ekonomie. Analyzuje reálné případy v EU, kdy patenty vedly k narušení volné soutěže