Práva k nehmotným statkům - Vlček, Petr; Lipka, David; Hlaváč, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce se zabývá ochranou intelektuálního vlastnictví jako zdroje monopolní síly na trzích EU. Popisuje, jak byla ochrana odůvodňovaná v historii. Zkoumá obajitelnost ochrany duševního vlastnictví pomocí klasické ekonomie. Analyzuje reálné případy v EU, kdy patenty vedly k narušení volné soutěže
Vedoucí práce: David Lipka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; duševní vlastnictví; relevantní trhy; utilitarismus; bakalářské práce; intellectual property; relevant markets; utilitarianism; bachelor's theses