Koncepce státu blahobytu - Bábek, Jiří; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Cílem této práce je podat stručný obraz státu blahobytu a jeho vývoje. K tomuto základnímu popisu státu blahobytu se práce snaží přidat pohled ekonoma. Ekonomové se v problematice státu blahobytu obvykle zaměřují na otázky veřejných financí, daňových systémů, zaměstnanosti, konkurenceschopnosti ekonomiky apod. a ani tato práce není v tomto směru výjimkou. Vedle základního teoretického rozboru státu blahobytu je v práci provedena komparace České republiky a Dánska. Účelem tohoto srovnání je posoudit, který z uvedených států se více blíží ideálům definovaného státu blahobytu
Vedoucí práce: Jan Pavel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses