Nástroje kontroly efektivnosti a kvality sociálních služeb poskytovaných nestátními neziskovými organizacemi - Pospíšilíková, Dana (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá nástroji, kterými je možné kontrolovat využití finančních prostředků z rozpočtu Ministerstva práce a sociálních věcí ČR a kvalitu sociálních služeb poskytovaných nestátními neziskovými organizacemi. V jednotlivých kapitolách je charakterizováno pojetí sociálních služeb ve smyslu zákona o sociálních službách, změny, které tento zákon přinesl, financování sociálních služeb z prostředků Ministerstva práce a sociálních věcí ČR a způsoby kontroly kvality a efektivnosti sociálních služeb. Třetí kapitola obsahuje výsledky vlastního dotazníkového šetření v oblasti provádění kontroly využití finančních prostředků od Ministerstva práce a sociálních věcí a kvality poskytovaných služeb