Finanční analýza společnosti BRISK Tábor, a.s. - Knot, Petr (2008)
Cílem práce je zhodnotit finanční zdraví společnosti Brisk Tábor, a.s. za období 2002 až 2006 na základě účetních výkazů. Práce je rozdělena na dvě části. Část teoretická blíže popisuje jednotlivé metody a základní principy, které jsou použity při konkrétních výpočtech v praktické části. Ta obsahuje horizontální a vertikální analýzu, bilanční pravidla, poměrovou analýzu, modely finančního zdraví podniku a postavení podniku v rámci oboru. V závěru jsou pak shrnuty výsledky zkoumání