Drobný investor na komoditním trhu zlata a stříbra - Melíšková, Renata (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá tematikou obchodování drobného investora na komoditním trhu zlata a stříbra. Obsahuje jednotlivé kroky, které musí drobný investor podniknout, aby byl na tomto trhu úspěšný. Pozornost je také věnován nabídce, poptávce a tvorbě ceny komodit. Důraz je kladen na popis účastníků trhu a jejich chování, možnosti vstupu na obchodní parket, finanční instrumenty i společnosti, které se obchodováním zabývají. Praktická část je zaměřena na konkrétní možnosti investování do těchto komodit