Elektronické bankovnictví - Arapovićová, Ariana (2008)
Název mé práce je elektronické bankovnictví, zabývá se elektronickou formou platebního styku. Zejména je zeměřena na elektronické peníze označované za poslední evoluci peněz. Úkolem této práce je poukázat na ekonomické důsledky používání elektronického bankovnictví a peněz. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola je teoretická, zabývám se zde vývojem peněz a bankovnictví. Druhá kapitola je věnována jednotlivým prostředkům elektronického bankovnictví. Následuje část makroekonomická, kde jsou rozebrány efekty elektronizace bankovnictví na trhu peněz. Rovněž obsahuje i zmínky o možných hrozbách, které s sebou tato evoluce přináší. Poslední kapitola je věnována regulaci elektronických peněz