Financování vysokoškolského vzdělání z veřejných zdrojů - Matyáš, Radko; Urbánek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce zkoumá systém financování vysokoškolského vzdělání v České republice z veřejných zdrojů. Ukazuje, že investice do vzdělání jako do lidského kapitálu je výnosná nejenom pro studenta, ale i pro stát. Po identifikaci největších problému českého vysokého školství a po analýze systémů v některých zemích OECD tato práce předkládá návrhy změn pro Českou republiku. Představuje model školného a půjček od státu s možnosti splácet až z výnosů ze studia a dále model hodnocení výstupů. Mezi přínosy patří zvýšení finančních zdrojů, důraz na kvalitu, motivace studentů i škol k lepším výsledkům a posílení spravedlivosti celého systému
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; školné; lidský kapitál; vysoké školy; vzdělávání; bakalářské práce; tuition; human capital; universities and colleges; education; bachelor's theses