Analýza fair trade jako tržního nástroje řešení chudoby obyvatel třetího světa - Duchoslavová, Romana; Svoboda, Miroslav; Hlaváč, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Hnutí Fair Trade v podobě ve které se objevuje dnes existuje ve světě od 60. let minulého století. Základní cíl, které si toto hnutí stanoví, je zlepšení podmínek producentů třetího světa, kteří jsou podle stoupenců FT hnutí na mezinárodních trzích znevýhodněni. Prostředkem, k tomuto cíli je existence férové ceny, za kterou FT obchodníci tyto plodiny a výrobky vykupují. Hnutí Fair Trade je stále předmětem diskusí. Tato práce by se měla věnovat rozboru argumentace pro i proti a v závěru zhodnotit jednotlivá stanoviska a přiklonit se k jednomu z nich
Vedoucí práce: Miroslav Svoboda
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; fair trade; rozvojová pomoc; udržitelný rozvoj; bakalářské práce; fair trade; development assistance; sustainable development; bachelor's theses