Analýza bodového systému v České republice - Zgúthová, Katarína (2008)
V této práci se zabývám bodovým systémem v rámci České republiky. Na základě více hledisek jsem tuto práci rozdělila na čtyři části. V první fázi jsem nastínila kořeny bodového systému u nás. Dále jsem se zaměřila na analýzu vývoje bodovaných a nebodovaných přestupků a to z pohledu nehodovosti a úmrtnosti na českých silnicích. Třetí část je orientována na aplikaci efektu pravděpodobnosti dopadení řidičů, kdy jsem čerpala informace z myšlenek Garyho Beckera. Na závěr jsem provedla analýzu vlivu různého bodového ocenění na páchání přestupků, které mimo jiné rozebírá nerovnost tohoto bodového ocenění