Analýza bodového systému v České republice - Zgúthová, Katarína; Zajíček, Miroslav, 1975-; Heřmanský, Pavel, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
V této práci se zabývám bodovým systémem v rámci České republiky. Na základě více hledisek jsem tuto práci rozdělila na čtyři části. V první fázi jsem nastínila kořeny bodového systému u nás. Dále jsem se zaměřila na analýzu vývoje bodovaných a nebodovaných přestupků a to z pohledu nehodovosti a úmrtnosti na českých silnicích. Třetí část je orientována na aplikaci efektu pravděpodobnosti dopadení řidičů, kdy jsem čerpala informace z myšlenek Garyho Beckera. Na závěr jsem provedla analýzu vlivu různého bodového ocenění na páchání přestupků, které mimo jiné rozebírá nerovnost tohoto bodového ocenění
Vedoucí práce: Miroslav Zajíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses