Ekonomické systémy MMORPG, jejich výhody a nevýhody - Havel, Vojtěch; Svatoš, Oleg; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Cílem mé práce je popsat vnitřní ekonomiky MMORPG a diskutovat jejich potenciál jakožto vhodných virtuálních simulací reálného světa pro potřeby výzkumu ekonomických teorií a vztahů. První kapitola je zaměřena na postupný historický vznik žánru RPG a MMORPG a jejich základní pravidla. Druhá se zabývá metodami a postupy ekonomického výzkumu v dnešní době. Třetí navrhuje, proč by použití MMORPG bylo v tomto kontextu výhodné. Ve čtvrté se zabývám nedostatky, neduhy a limity těchto virtuálních světů z hlediska ekonomického. Kapitola pátá pak diskutuje pozitivní a negativní argumenty hlavní myšlenky z hlediska sociologického. Šestá kapitola shrnuje všechny dosavadní poznatky a konečně rozhoduje, zda se MMORPG pro ekonomický výzkum hodí, či nikoliv. V sedmé kapitole již jen uvádím dva nejzajímavější projekty v našem kontextu a některé zajímavosti, které se jich týkají
Vedoucí práce: Oleg Svatoš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2008
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses