Kurz čínské měny a analýza jeho budoucího vývoje - Cimala, Petr (2008)
Tato bakalářská práce diskutuje problematiku RMB. Cílem práce je komplexní zmapování faktorů ovlivňujících kurz čínské měny RMB. Zejména se jedná o podrobnou oblast monetární politiky a režim RMB a dále pak o obchodní bilanci a postavení Číny ve východoasijském regionu i celosvětově. Pochopení těchto aspektů je důležité pro odhad jeho budoucího vývoje. Závěrečná část se tedy věnuje odhadu současné hodnoty RMB a jeho možnému budoucímu vývoji