Exploring the relationship between the oil prices and inflation - Borák, Michal; Kollár, Miroslav; Chytilová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato práce zkoumá vztah mezi cenami ropy a inflací v USA. Analýza časových řad zahrnuje období 1971 – 2007 a jako veličiny užívá indexy spotřebitelských cen a různé míry cen ropy. Ve svých modelech zahrnuje rovněž 12 inflačních zpoždění. Výsledky jsou poté srovnávány s obdobnými pracemi světových ekonomů. V druhé části práce je zkoumán průsak světových cen ropy do maloobchodních cen benzínu v České republice a dále se zabývá, jak byl tento vztah ovlivněn měnovým kurzem CZK / USD
Vedoucí práce: Miroslav Kollár
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses