Porovnání zdravotních systémů v České republice, na Slovensku a v Maďarsku - Schwartz, Peter (2008)
Práce se zabývá problematikou zdravotních systémů v České republice, v Slovenské republice a v Maďarské republice v letech 2000 až 2005 z hlediska vývoje financování zdravotnictví, vývoje výdajů a vývoje vybraných demografických ukazatelů, které zobrazují úroveň kvality zdravotní péče a životní úroveň země. Porovnává a popisuje vývoj těchto ukazatelů. Slouží pro utvoření představy o efektivnosti zdravotních systémů jednotlivých zemí